fbpx

ISM Foundation Training

ISM Foundation, dé basistraining voor iedere IT-er, en het alternatief voor ITIL Foundation

Een succesvol samenwerkend team heeft één doel, taal en basiswerkwijze. De taal die in IT-afdelingen wordt gesproken is gevormd door ITIL. De ISM-Foundationtraining focust op de 6 basisprocessen die in iedere IT-afdeling voorkomen en die zijn afgeleid van de 34 best practices uit ITIL. Door deze focus komt de nadruk op die onderwerpen en begrippen die in de praktijk dagelijks worden gebruikt. Deze 6 basisprocessen worden uitgebreid behandeld en voorzien van praktische tips en tricks. Door de nuchtere uitleg krijgen de deelnemer inzicht in de werkzaamheden van de IT-afdeling en leren het begrippenkader en de taal te hanteren. ISM, afgeleid van ITIL en DevOps, beperkt zich tot de kern van IT Service Management en is daarmee het praktische alternatief. In de ISM Foundation training wordt deze kennis behandeld.

Opleidingsresultaat
Een succesvol samenwerkend team spreekt één taal en heeft hetzelfde begrippenkader. Het aanleren van deze basiskennis is het gevolg van deze praktische ISM-Foundation training. De werkwijze van de IT-afdelingen is gevormd door ITIL, maar in de loop van de jaren zijn daar allerlei methoden, technieken en werkwijzen aan toe gevoegd, zoals DevOps, Agile en Lean. Hiermee is het vakgebied steeds volwassener geworden. We spreken daarom ook van Modern Service Management. Hierin vinden we het Operating model dat beschrijft hoe de dienstverlening tot stand komt. Onderwerpen die daarin aan bod komen zijn de 6 processen en de 3 waardestromen (valuestreams). Naast het Operating model ook het Besturingsmodel: hoe bestuur je een Service Organisatie, wat zijn de doelen en hoe herken je de resultaten. In de training worden deze onderwerpen uitgebreid behandeld en voorzien van praktische tips en tricks. De deelnemer krijgen kennis en inzicht in hun werkzaamheden en gaan dezelfde taal en werkwijze toepassen, waardoor ze beter gaan presteren en samenwerken.

Praktische informatie
De ISM Foundation training duurt 4 dagdelen. De training kan zowel op locatie alsook online gegeven worden. Ook kan de training in-house bij de organisatie plaats vinden, maar individueel aanmelding voor de open inschrijving wordt eveneens aangeboden. Per training zijn 6 tot 16 plaatsen beschikbaar. Deelnemers aan een ISM Foundation training kunnen de training afsluiten met een ISM Foundation examen. 
Niveau: MBO/HBO.

Samenvatting

Waarom

Kennis is de basis van succesvol presteren. Wie over goede ITSM-kennis beschikt zal beter presteren en ook beter samenwerken met zijn collega’s die dezelfde kennis hebben. Sneller werken, met minder discussie en overleg.

Hoe

In een 2-daagse training komen alle onderdelen aan bod. Niet alleen in de klassikale lesvorm, maar ook door groeps- en individuele oefeningen. De docenten komen allemaal uit de praktijk, hebben ervaren hoe ISM werkt en beschikken over veel praktijkvoorbeelden. Dit levert een hoog gewaardeerde training op.

De ISM Foundation training is een goede voorbereiding op het (optionele) ISM Foundation examen. Met de aanvullende examentraining ben je optimaal voorbereid.

Wie

Iedereen die werkzaam is in een IT-organisatie weet dat het belangrijk is dat we allemaal dezelfde taal spreken. De training is daarom gericht op die mensen die een rol hebben in een IT-beheerorganisatie.

Waar

De training wordt door verschillende opleiders aangeboden in een open inschrijvingstraining. Ook kan de training in-house voor 6 tot 15 personen worden georganiseerd.

Hoeveel

De investering voor de tweedaagse open inschrijving is € 975,- inclusief examen voucher en cursus boek. De investering voor een tweedaagse in-house training is vanaf € 352,- per persoon.

Examen

Na afloop van de training ontvangt de deelnemer een voucher waarmee de deelnemer toegang kan krijgen tot de examenomgeving. De deelnemer kan eerst oefenen met het examen (maximaal 10x) en daarna het echte examen doen. Het examen wordt afgenomen door instituut VanHaren Learning Solutions.

Contact

Heb je vragen over de ISM Foundation training, neem dan gerust contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden:

 

 

Opleidingsagenda

SEPTEMBER 2022

ISM Foundations - Servitect, S2M Amersfoort, 28 september en 5 oktober.

NOVEMBER 2022

ISM Foundations - Servitect, Online/Teams, 10 en 17 november.

ISM Masterclass - Servitect, Holten, 22, 23 en 24 november (VOL).

MAART 2023

ISM Masterclass - Servitect, Holten, 7, 8 en 9 maart.

ISM Foundations - Servitect, S2M Amersfoort, 15 en 22 maart.

APRIL 2023

ISM Masterclass - Servitect, Holten, 11, 12 en 13 april.

SM Masterclass - Servitect, Holten, 26, 27 en 28 april.

MEI 2023

ISM Foundations - Servitect, S2M Amersfoort, 17 en 24 mei.

SEPTEMBER 2023

ISM Foundations - Servitect, S2M Amersfoort, 13 en 20 september.

NOVEMBER 2023

ISM Masterclass - Servitect, Holten, 14, 15 en 16 november.

ISM Foundations - Servitect, Online/Teams, 22 en 29 november.

ISM Foundation Training Examen Servitect ISM Portal

ISM Portal

Zernikepark 4
9747 AN Groningen

Fokkerstraat 16
3833 LD Leusden

info@ismportal.nl
088 - 2034000